Obavijesti

News

Komentari 34

Štromar za 24sata: Domovinski pokret nam ne smeta, ali prava manjina ne smiju se umanjiti

Štromar za 24sata: Domovinski pokret nam ne smeta, ali prava manjina ne smiju se umanjiti

Ni mi ni manjine ne moramo ulaziti u Vladu, možemo je podržati iz Sabora. Ne tražimo fotelje, nego stabilnu vladu. Mi se držimo s manjinama i podržat ćemo odluke SDSS-a o većini, objašnjava Štromar

VIDEO

Naš stav je uvijek bio i ostao da branimo slabijeg i taj nivo demokracije i prava koji su se postigli ne treba umanjivati i ići korak unatrag. Moramo brinuti o demokraciji i ne možemo dopustiti primjerice izmjene zakona kojim bi se umanjila prava manjina, poručio je za 24sata HNS-ov Predrag Štromar.

Iako HNS ima samo jednog zastupnika i u koaliciji je s HDZ-om, u slaganju većine, svaka ruka je važna. Na veoma sličnom stavu je i drugi HDZ-ov partner HSLS koji ima dva zastupnika. HDZ bez njih ima 58 zastupnika, a ako bi postigao dogovor s Domovinskim pokretom, zajedno bi imali 71 zastupnika od potrebnih 76. Domovinski pokret ne želi u nikakvoj kombinaciji većine SDSS koji ima tri zastupnika, ali njima potporu daje i pet ostalih zastupnika manjina, ali i HSLS i HNS.

- Nama dolazi u obzir opcija da Andrej Plenković sastavi vladu i da ne idemo na nove izbore. Nemamo ništa protiv Domovinskog pokreta, ali imamo protiv nekih njihovih odluka i stavova poput toga da se promjeni izborni zakon koji bi onemogućio većini manjina da imaju svoje zastupnike u Saboru. Ni mi ni manjine ne moramo ulaziti u Vladu, možemo je podržati iz Sabora. Ne tražimo fotelje, nego stabilnu vladu.  Tko može zabraniti SDSS-u i nama da podržimo novu vladu ili glasamo za proračun? Dali bi podršku vladi koja će nastaviti sve dosadašnje politike - smatra Štromar koji kaže da su oni na strani manjina, podržavaju ih i s njima dogovaraju zajedničke politike i kako će glasati. 

Pitamo ga i za neke druge opcije, poput toga da DP i Suverenisti uđu u vladu, bi li i nju podupirao.

- Rekao sam kakvu vladu želimo. O svim opcijama ćemo odlučiti zajedno s manjinama. Kakav stav bude imao SDSS, njega ćemo i poduprijeti - kaže Štromar.

Kaže i da on nije nikakav trbuhozborac Plenkovića nego su na istom stavu još od '90-ih. HSLS bi navodno isto bio spreman s manjinama podržati vladu Domovinskog pokreta i HDZ-a iz parlamenta i odreći se funkcija koje su dosad imali, poput dva državna tajnika. 

Ali Domovinski pokret ne želi SDSS u bilo kojoj kombinaciji. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...